تاریخ انتشار: پنجشنبه 1402/12/24 - 08:47
کد خبر: 499187

نگاهی بر چالش‌های حوزه سلامت در کشور؛

مشکلات بخش درمان/ پشت پرده تخصیص ارز دارو و تجهیزات پزشکی چیست؟

مشکلات بخش درمان/ پشت پرده تخصیص ارز دارو و تجهیزات پزشکی چیست؟

بانک مرکزی مدعی است مشکلی در تأمین ارز ندارد اما چون سازمان برنامه و بودجه مابه التفاوت ریالی نرخ ارز را پرداخت نکرده است، نمی تواند ارز جدیدی را به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص دهد. وی افزود: متأسفانه وضعیت به گونه ای است که صدای همه در آمده و برخی هم می خواهند همه مشکلات را به گردن سازمان غذا و دارو بیاندازند، در حالی که رئیس سازمان غذا و دارو تلاش می کند تا بتواند ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی را بگیرد.

به گزارش اقتصادی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بانک مرکزی اعلام کرده که بیش از 4.3 میلیارد دلار ارز به دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص داده است، در حالی که فعالان این حوزه از عدم تأمین ارز مورد نیاز، گالیه‌مندند. موضوع تخصیص و تأمین ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی، مهم ترین چالش حوزه سلامت به شمار می رود که همواره باعث شده تا فعالین حوزه در مسیر تولید، با چالش های عدیده ای مواجه شوند که در نتیجه آن، شاهد کمبود دارو و تجهیزات بوده ایم.

جایگاه قابل قبول صنعت دارویی کشور

این در حالی است که ظرفیت صنعت داروسازی و تجهیزات پزشکی در کشور، از توانمندی بالایی در تولید و تأمین نیاز داخلی برخوردار است و اگر به درستی حمایت شود؛ امکان صادرات گسترده محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی را نیز دارد.

در روزهای اخیر، خبری به نقل از بانک مرکزی اعلام شد که با واکنش فعالان صنعت دارو و تجهیزات مواجه گردید. خبر این بود که بانک مرکزی بنا بر ثبت سفارش ها و اعلام اولویت ها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، از ابتدای امسال برای واردات دارو و تجهیزات 4 میلیارد و 3۰۰ میلیون دلار ارز تأمین و پرداخت کرده که از پزشکی مجموعا رشد 26 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخوردار است.

اما، دست اندکاران صنعت داروسازی و تجهیزات پزشکی، از انتشار این خبر متعجب شدند؛ زیرا، مدعی هستند که اگر چنین تخصیص و تأمین ارزی صورت گرفته است، باید حال صنعت خوب باشد، در حالی که در روزهای پایانی سال، مدیران صنعت به دنبال تأمین نقدینگی هستند.

سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: شاهد عدم هماهنگی بین متولیان تولید و تأمین دارو از جمله سازمان غذا و دارو، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در تأمین ارز و ریال به منظور تأمین دارو و مواد اولیه دارویی هستیم و اگر این عدم هماهنگی در بازه زمانی کوتاه بین متولیان مربوطه برطرف نشود، اکثر شرکت های تأمین و پخش دارو زمین گیر خواهند شد و با بحران اساسی در بحث تأمین دارو در بازار مواجه خواهیم شد.

وزارت بهداشت و سندیکاهای دارویی

وی افزود: اگر شرکت های تولیدکننده دارو و مواد اولیه دارویی تعطیل شوند جان میلیون ها نفر به خطر خواهد افتاد در این رابطه امیدواریم که دولت به این درک درست برسد که شرکت های تأمین کننده و واردکننده دارو با شرکت های اقتصادی تفاوت فاحشی دارند و باید به آنها توجه شود.

اسحاقی ادامه داد: از سویی سازمان برنامه و بودجه ارز و اعتبار خوبی را تخصیص می دهد اما تفسیر نامناسب و عدم هماهنگی بین بانک مرکزی، وزارت بهداشت و سندیکاهای دارویی باعث شده از این منابع به درستی استفاده نشود. امروزه شاهد هستیم که به سندیکاهای تولیدکننده دارو حتی تسهیلات هم ارائه نمی شود، در حالی که سایر شرکت ها به راحتی تسهیلات می گیرند؛ در این رابطه مشکل تعارض آماری و عدم هماهنگی ها به گونه ای بود که در نهایت رئیس کمیسیون بهداشت تاکید کرد این مشکالت را به صورت مکتوب به سران سه قوه و متولیان امر ارسال خواهد کرد.

علیرضا چیذری عضو هیأت مدیره انجمن حامی تجهیزات پزشکی و دارویی، گفت: از اواخر بهمن 1402 به درخواست های ثبت شده از سوی سازمان غذا و دارو در سامانه جامع تجارت، ارز داده نشده است؛ چون سازمان برنامه و بودجه باید مابه التفاوت ریالی نرخ ارز را به بانک مرکزی پرداخت کند.

بانک مرکزی مدعی است مشکلی در تأمین ارز ندارد اما چون سازمان برنامه و بودجه مابه التفاوت ریالی نرخ ارز را پرداخت نکرده است، نمی تواند ارز جدیدی را به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص دهد. وی افزود: متأسفانه وضعیت به گونه ای است که صدای همه در آمده و برخی هم می خواهند همه مشکلات را به گردن سازمان غذا و دارو بیاندازند، در حالی که رئیس سازمان غذا و دارو تلاش می کند تا بتواند ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی را بگیرد.

چیذری با عنوان این مطلب که وظیفه بانک مرکزی و سازمان برنامه بودجه است که اختلافات خود را حل کنند، تاکید کرد: سطح نارضایتی در حوزه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بسیار افزایش یافته و دلیل آن نه ناتوانی سازمان غذا و دارو؛ بلکه اختلاف بین سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی است.

سازمان غذا و دارو لیست تخصیص ارز را برای بانک مرکزی ارسال کرده اما تأمین ارز صورت نگرفته است. در همین حال، آرش محبوبی رئیس انجمن داروسازان تهران معتقد است که صنایع دارویی کشور به شدت با مشکل نقدینگی مواجه اند و نیاز به تزریق نقدینگی ریالی دارند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حواشی جدید سریال «پایتخت»
ورود پلیس ضد شورش برای متفرق کردن دانشجویان در پاریس +فیلم
رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید
مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
داستانی از نجات یک کسب و کار با پنل پیامکی
بازی‌های بلاک‌چینی: گالا (Gala) پیشگام سرگرمی‌های آینده
بیش از ۳۰ مدل ایده عکاسی طبیعت (پسرانه و دخترانه)
گزارشی از زنده به گورشدن ۲۰ نفر در غزه + جزئیات
دستور مهم رئیسی برای دیوارکشی مرزهای ایران
تجمع دانشجویان حامی فلسطین در نزدیکی کاخ سفید+فیلم
تفاوت چاپ مش و چاپ استیکر در چیست؟
بعد از ژل لب چکار کنیم؟/ تا نخوانده اید تزریق ژل لب انجام ندهید!
ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مهم است؟
تحویل مشعل المپیک به فرانسه
جزئیات مشوق‌های مهارت آموزی برای سربازان
زمان تبلیغات داوطلبان مرحله دوم انتخابات
فقط این افراد می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی دهند + جزئیات
کدام ورزشکاران و مربیان در ایران مسلمان شدند؟ +جزئیات
دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
حمایت اساتید دانشگاه در آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top